Tartalomjegyzék
A rántott sütőtök kevésbé ismert rántott étel, pedig nagyon egyszerűen elkészíthető. Ráadásul a sütőtök nagyon egészséges zöldség, rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre. Érdemes friss zöldséget vásárolni, fagyasztott ehhez nem használható. Szerencsére a sütőtök szezonban több hónapokig hozzájutunk frissen is. Készíthetjük akár más rántott zöldségekkel együtt is. Igazán gyorsan elkészíthető, ugyanúgy, mint más rántott zöldségek vagy rántott húsok. Rendkívül laktató étel, ezért akár önmagában is kínálhatjuk, de remek feltétele lehet a különböző köreteknek is.
Egyszerű rántott sütőtök receptje
Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 2 db tojás
- 15 dkg panír morzsa
- 15 dkg liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- só – bors – ízlés szerint
- rozmaring – ízlés szerint
- olaj – a kisütéshez
A rántott sütőtökök elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőtököt alaposan meg kell mosni, majd fél cm vastag karikákra kell vágni, majd megpucolni.
- Majd sózzuk be és hagyjuk kicsit állni.
- Addig pucoljuk meg a fokhagymát is és zúzzuk össze fokhagymanyomón.
- Majd tegyük a lisztet egy tálba és keverjünk hozzá rozmaringot.
- A tojásokat egy másik tálba verjük fel, sózzuk és kevés tejjel hígítsuk.
- Adjuk a tojáshoz az összenyomot fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
- A harmadik tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.
- Majd a sütőtök szeleteket a szokásos módon először meg kell forgatni a lisztben, majd a tojásban és végül a zsemlemorzsában.
- Ezután felforrósított bő olajban közepes lángon 10 perc alatt készre sütjük. Félidőnél fordítsuk át a másik oldalára, hogy egyenletesen süljön meg mindkét oldala.
Önmagában, vagy mártogatóssal kínálva is remek étel. Aki szereti az erős ízeket a tojást kevés chilivel is ízesítheti. Akár mártogatóst is készíthetünk hozzá, de önmagában is nagyon finom. Körete lehet burgonya – bárhogy elkészítve – vagy rizs egyaránt. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_sp%C3%A1rga
Vissza a kategória cikkeihez