Tartalomjegyzék
A sütőtök puding nem tartozik a klasszikus sütőtökös édességek közé, mint például a sütőtökös pite, de érdemes kipróbálni. Rendkívül gyorsan és egyszerűen elkészíthető, főleg, ha maradék sült sültőtökből vagy sütőtökpüréből készítjük. Az ősz kihagyhatatlan ízei a sütőtökös ételek – legyenek azok sósak vagy édesek – érdemes a szezonban minél többet készíteni, fogyasztani. Annál is inkább, mert a sütőtök rendkívül egészséges. Rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a szervezetünkre, ráadásul a vitamin raktárunkat is feltölti a téli időszak előtt. Hiszen számos fontos vitamin– és ásványianyag megtalálható benne, melyre a szervezetünknek szüksége van.
Az egyszerű fahéjas sütőtök puding receptje
Hozzávalók:
- 1 egész tojás
- fél bögre sült sütőtök vagy sütőtök püré
- 1,8 bögre tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál keményítő
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 0,5 teáskanál fahéj
- csipet szerecsendió
- csipet só
A fahéjas sütőtökös puding elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőtököt pürésítsük össze, ha sült sütőtök darabokat használunk.
- Majd a tojást verjük fel egy tálban és keverjük hozzá a tejet is.
- Ezután a keményítőt és a cukrot keverjük ki egy lábosban és alacsony hőfokon melegítsük őket össze.
- Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásos tejes keveréket is.
- Forrástól számított 1-2 percig főzzük, folyamatos keverés mellett.
- Majd vegyük le a tűzről.
- A sütőtökpürét fűszerezzük ízlés szerint a fahéjjal, szerecsendióval, csipet sóval.
- Keverjük össze.
- Majd adjuk hozzá a tejes krémhez és keverjük addig, amíg egynemű nem lesz.
- Ezután tegyük vissza a tűzre és folyamatos keverés mellett további 3-4 percig főzzük.
- Vegyük le a tűzről és öntsük formákba.
- Hűtve tálaljuk.
Tálaláshoz kifordíthatjuk a formákból és karamellizált cukorral, tejszínhabbal díszítve is kínálhatjuk. Remek vendégváró, de bármely alkalomra kitűnő választás. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k
Vissza a kategória cikkeihez