Tartalomjegyzék
A sütőtökkrém egy remek szendvicskrém lehet az őszi időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. A sütőtök rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban szinte egész évben készíthetjük, hiszen a sütőtök remekül le is fagyasztható. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, mely egy sütőtökös lattéval kínálva, garantáltan bearanyozza az őszi borongós reggeleinket. Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni!
Egyszerű sütőtökös szendvicskrém recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök megpucolva, kimagozva
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db kápia paprika
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
- oregano – ízlés szerint
- bazsalikom – ízlés szerint
A sütőtökkrém elkészítése lépésről – lépésre:
- A sütőtököt alaposan meg kell mosni, majd meghámozni és kimagozni. Végül kisebb szeletekre kell darabolni.
- A vöröshagymát is és a fokhagymát is meg kell pucolni.
- A vöröshagymát negyedeljük fel, a fokhagymát zúzzuk össze.
- A kápia parikákat is meg kell mosni, negyedekbe vágni és kimagozni.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a sütőtök szeleteket és a negyedekre vágott hagymát és kápia paprikát is.
- Előmelegített sütőben 170-180 fokon puhára sütjük a zöldségeket.
- Ha puhára sültek, kivesszük őket és hagyjuk kicsit kihűlni.
- Majd a sütőtök héját lehúzzuk és aprítógépbe tesszük a sült hagymával és a sült paprikával együtt.
- Hozzáadjuk az olajat és az összezúzott fokhagymát is és alaposan összeturmixoljuk.
- Ízesítjük a fűszerekkel és végül a paradicsompürét is hozzáadjuk.
- Az egészet alaposan összekeverjük és még melegen vagy akár lehűtve kínáljuk.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel. Kínálhatunk mellé akár serpenyőben szárazon megpirított sütőtök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k
Vissza a kategória cikkeihez