Tartalomjegyzék
A sütőtökkrémleves mindig jó választás, ami az ízesítéssel igazán különlegessé tehető. Ráadásul a sütőtök nagyon egészséges zöldség, melyben magas a vitamin- és ásványianyag tartalom is. Emiatt a szervezetre igazán jótékony, mely hatás főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ezért érdemes nemcsak sütőtök szezonban, de akár egész évben fogyasztani belőle. Hiszen a sütőtök remekül fagyasztható, így egész évben könnyedén hozzá juthatunk. A friss, vagy fagyasztott sütőtök tehát egyaránt alapja lehet ennek a rendkívül egyszerűen elkészthető finom levesnek.
Egyszerű sütőtökkrémleves recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg sütőtök megpucolva, kimagozva
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj vagy vaj
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt bors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
Egyszerű sütőtökkrémleves elkészítése lépésről – lépésre
- A sütőtököt alaposan meg kell mosni, majd meghámozni és kimagozni. Végül kisebb kockákra kell darabolni.
- A vöröshagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni.
- Az olajat – vagy vajat – egy nagyobb fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
- Majd fel kell önteni kb. 1,5 liter vízzel és bele kell tenni a kockára vágott sütőtököt is.
- Fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal.
- Ezután lassú tűzön fedő alatt puhára, készre főzzük.
- Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a tejszínt és még további 2-3 percig főzzük.
- Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.
Díszíthetjük friss petrezselyemzölddel, pirított sütőtök magokkal. Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. A sütőtökkrémleves az ősz elmaradhatatlan levese, melyet azonban egész évben készíthetünk. Ezt az ízletes, zamatos levest még a zöldséget nem kedvelő gyerekek is szívesen fogyasztják. Sokféleképpen készíthető, ízesíthető, érdemes mindig másfélével próbálkozni. Jó étvágyat hozzá!
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategória cikkeihez