Sütőtökös brownie

Ez az egyszerű sütőtökös brownie nagy kedvenc lesz, ha egyszer megkóstoltuk! Érdemes a sütőtök szezonban minél több sütőtökös finomságot készíteni, nemcsak főételeket, de sütiket, turmixokat egyaránt. Hiszen a sütőtök nagyon egészséges, a vitamin- és ásványianyagok benne pedig nemcsak nyers állapotban érvényesülnek. Bár ahhoz, hogy a jótékony hatásuk a szervezetre érezhető legyen, rendszeres fogyasztása szükséges. Érdemes ezért is kísérletezni, mert nagyon sok finomság készülhet belőle. Olyan ez, mint a répatorta esetében, hogy először megkóstolni sem akarjuk, aztán meg nem tudjuk abbahagyni! Ez a brownie nagyon egyszerűen és gyorsan elkészthető, vendégváró sütinek is tökéletes!

Egyszerű sütőtökös csokis brownie recept

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 dkg liszt
  • 13 dkg cukor
  • 8,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás
  • 11,5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 evőkanál kakaópor
  • csipet só
  • étcsoki darabok (8-10 dkg)
  • dió darabok, mandula szeletek – a díszítéshez

Hozzávalók a sütőtökös masszához:

  • 20 dkg sütőtök (megtisztítva, kimagozva, felkockázva)
  • 2 evőkanál (lehetőleg barna) cukor
  • 25 dkg mascarpone

A sütőtökös browniek elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk, majd egy evőkanál barna cukorral puhára pároljuk annyi vízben, ami éppen ellepi.
  3. Ha megpárolódott hagyjuk kicsit kihűlni és a mascarponéval krémesre turmixoljuk, félretesszük.
  4. Addig a vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokival.
  5. Majd hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat is.
  6. Az egészet alaposan összekeverjük és hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport.
  7. A vaníliával és a csipet sóval ízesítjük.
  8. Hozzáadjuk az apróra vagdalt étcsokit is és összekeverjük.
  9. Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk ki majd elegyengetjük benne a tésztát.
  10. A mascarponés tököt a tetejére simítjuk. Picit megkeverjük a tetejét, ettől márványos lesz.
  11. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval vagy mandula szeletekkel.
  12. 180 fokos sütőben nagyjából 40 percen keresztül készre sütjük.
  13. Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána könnyebben szeletelhető.

Díszíthetjük csoki öntettel, porcukorral megszórva egyaránt (ez persze elhagyható). Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom