Sütőtökös csokis muffin

A sütőtökös csokis muffin nem olyan ismert és népszerű, mint például a banános muffin, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyanolyan egyszerűen és könnyen, gyorsan elkészíthető édes sütemény, mint általában a muffinok. Kezdő sütemény készítésre is kiválóan alkalmas, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már kínálhatjuk is. Ráadásul légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Egyszerű sütőtökös csokis muffin recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg sütőtök megsütve, pürésítve
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg csoki összedarabolva vagy csokilencse
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só

A csokis sütőtökös muffinok elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőtököt kis darabokra vágjuk és kimagozzuk.
  2. Majd forró sütőben megsütjük, ha hűlt pürésítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Közben egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport a csipet sót és a fahéjat is.
  4. Majd egy másik tálba felverjük a tojásokat habosra kavarjuk a kétféle cukorral.
  5. Hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és a kihűlt sütőtök pürét is és alaposan összekeverjük.
  6. A lisztes keveréket – folyamatos adagolás mellett – a tojásos keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.
  7. A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
  8. Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.

A tetejét díszíthetjük cukormázzal, vagy kínálhatjuk egyszerűen porcukrozva is. Uzsonnára, tízóraira is remek választás. Jól záródó fém dobozban napokig puha marad. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom