Sütőtökös muffin

A sütőtökös muffin nem olyan ismert és népszerű, mint például a banán muffin, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyanolyan egyszerűen és könnyen, gyorsan elkészíthető sós sütemény, mint általában a muffinok. Kezdő sütemény készítésre is kiválóan alkalmas, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már kínálhatjuk köretként vagy akár önmagában is. Ráadásul légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.

Sütőtökös muffin recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg sütőtök
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 8 dl napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • csipet só

A sütőtökös muffinok elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a sütőtököt kis darabokra vágjuk és kimagozzuk.
  2. Majd forró sütőben megsütjük, ha hűlt pürésítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Közben egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport a csipet sót, a fahéjat és a cukrot is. (Ez utóbbi lehet barna cukor is).
  4. Majd egy másik tálba felverjük a tojásokat hozzáadjuk az olajat, és a kihűlt sütőtök pürét is és alaposan összekeverjük.
  5. A lisztes keveréket – folyamatos adagolás mellett – a tojásos keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.
  6. A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
  7. Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.

A tetejét díszíthetjük cukormázzal, vagy kínálhatjuk egyszerűen porcukrozva is. Uzsonnára, tízóraira is remek választás. Jól záródó fém dobozban napokig puha marad. Jó étvágyat hozzá!

http://webcukraszda.hu/muffin-alaprecept-es-izesitettek/

Vissza a kategória cikkeihez