Tartalomjegyzék
A sütőtökös piskóta egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. A sütőtök rendkívül egészséges, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és édességek alapanyagául is kiváló. A sütőtök jótékony hatása azonban főleg a rendszeres fogyasztás mellett érvényesül.
Bögrés sütőtökös piskóta recept
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 2 bögre sütőtökpüré
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 1 bögre cukor
- kávéskanálnyi őrölt fahéj, őrölt szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
- maréknyi dió
- porcukor
A bögrés sütőtökös sütemény elkészítése lépésről-lépésre:
- Egy nagyobb tálba kell önteni az előzőleg átszitált lisztet.
- Bele kell keverni a sütőport és a fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és a csipet sót.
- Egy másik tálba fel kell verni a tojásokat, majd hozzá kell adni a cukrot és alaposan e kell keverni.
- Ezután a vanília kivonatot és a sütőtökpürét is bele kell keverni és azzal simára keverni.
- Ehhez folyamatos keverés mellett hozzá kell adagolni a fűszeres lisztet és homogén tésztává kell dolgozni.
- 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 35-40 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
- Ha megsült még melegen megszórjuk serpenyőben szárazon megpirított és összevagdosott dióval.
Hagyjuk kihűlni, akkor könnyebben szeletelhető, majd porcukorral megszórva kínáljuk. Ha tortának készítjük, akkor tejszínhabbal díszítve is kínálhatjuk. Érdemes a sütőtök szezonban többször is készíteni, mert nagyon gyorsan elfogy. Főleg, ha egyéb ételekből kimarad a sült sütőtök és nem tudjuk mit is kéne kezdeni vele. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k
Vissza a kategória cikkeihez