Tartalomjegyzék
A sütőtökös sós muffin nem olyan ismert és népszerű, mint például a banán muffin, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyanolyan egyszerűen és könnyen, gyorsan elkészíthető sós sütemény, mint általában a muffinok. Kezdő sütemény készítésre is kiválóan alkalmas, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen konyhai előképzettség. Csak összekeverjük a hozzávalókat, belekanalazzuk a muffin formákba, megsütjük és már kínálhatjuk köretként vagy akár önmagában is. Ráadásul légmentesen záródó dobozban még napokig friss és puha marad.
Sütőtökös sós muffin recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 25 dkg sütőtök
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 8 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- csipet só
A sütőtökös muffinok elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőtököt kis darabokra vágjuk és kimagozzuk.
- Majd forró sütőben megsütjük, ha hűlt pürésítjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Közben egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a sütőport a csipet sót, a fahéjat és a cukrot is. (Ez utóbbi lehet barna cukor is).
- Majd egy másik tálba felverjük a tojásokat hozzáadjuk az olajat, és a kihűlt sütőtök pürét is és alaposan összekeverjük.
- A lisztes keveréket – folyamatos adagolás mellett – a tojásos keverékhez adjuk és alaposan elkeverjük.
- A muffin sütőt ki kell kenni vajjal és megszórni liszttel, vagy muffin kapszlikkal kell kibélelni.
- Ezután a formákba kell kanalazni a tésztát úgy, hogy csak a forma ¾-ig töltsük, ugyanis sütés közben a tészta meg fog nőni.
- Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbát végezni, hogy a közepén is megsüljön a tészta. Ha beleszúrjuk a tűt és nem ragad rá nyers tészta, akkor elkészült.
A tetejét díszíthetjük cukormázzal, vagy kínálhatjuk egyszerűen porcukrozva is. Uzsonnára, tízóraira is remek választás. Jól záródó fém dobozban napokig puha marad. Jó étvágyat hozzá!
a kedvenc SÜTŐTÖKÖS MUFFIN receptem I eszterszeglete:
http://webcukraszda.hu/muffin-alaprecept-es-izesitettek/
Vissza a kategória cikkeihez