Tartalomjegyzék
Ez egy egyszerű bögrés sütőtökös süti, mely vetekszik a répatortával. Ezeket a zöldséges süteményeket fenntartással kezeljük addig, ameddig meg nem kóstoltuk. Akkor meg csodálkozunk, hogyan tudtunk addig nélküle élni? Ez a sütőtökös süti is egy nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető finom sütemény, mely bármely alkalomra igazán nagyszerű vendégváró édesség. Készíthetjük süteménynek, de tortaformába sütve, akár tortának is, akkor születésnapokat is ünnepelhetünk vele. Ráadásul a sütőtök rendkívül egészséges, érdemes belőle minél többet fogyasztani nemcsak a szezonban.
Egyszerű bögrés sütőtökös sütemény recept
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- kávéskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál őrölt szerecsendió
- csipet só
A nedves keverékhez:
- 2 bögre sütőtökpüré
- 2 db egész tojás
- 1 bögre cukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília-kivonat
A tetejére:
- durvára vágott dió
- porcukor
A kevert sütőtökös süti elkészítése lépésről – lépésre:
- Először a sütőtököt megpucoljuk, kimagozzuk és kockákra vágva kevés vízben puhára pároljuk, majd villával össze nyomkodjuk. Használhatunk maradék sütőtökpürét is.
- Majd egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk a fahéjat, gyömbért, szerecsendiót, csipet sót is. Az egészet elkeverjük.
- Egy másik tálba felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a sütőtökpürét, a vanília kivonatot és a felolvasztott vajat is. Az egészet alaposan simára kavarjuk ki.
- Ezután folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztes keveréket.
- Addig kavargatjuk, amíg homogén tésztát nem kaptunk.
- Majd a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy tepsit kivajazunk, lisztezünk vagy sütőpapírral béleljük ki. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne.
- Majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- 35-40 perc alatt készre sül. Érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e a tészta: ha már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült.
- Mielőtt készre sül szórjunk a tetejére durvára vágott diót.
- Ha elkészült, hagyjuk a tepsiben kihűlni, utána könnyebben szeletelhető.
Porcukorral megszórva kínáljuk (ez persze elhagyható). Jó étvágyat hozzá.
https://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCt%C5%91t%C3%B6k
Vissza a kategória cikkeihez