Sütőtökös turmix

A sütőtökös turmix nem olyan ismert és népszerű, mint például a banánturmix, de mindenképpen megéri kipróbálni. Annál is inkább, mert a sütőtök rendkívül egészséges, mely rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ráadásul az őszi sütőtök szezonban már van friss alma, körte, szilva, szőlő is, melyek mind kiegészítői lehetnek a turmixnak. Az a nagyon jó ezekben az italokban, hogy akár csak zöldségekből – akár színek szerint is – akár kizárólag gyümölcsökből is összeállíthatjuk. Számos módon variálhatók, ízesíthetők, fűszerezhetők, csak az ízlésünk és az otthoni készleteink szabnak határt. Ősszel egyébként is érdemes többféle turmixot is fogyasztani, hogy a szervezet vitamin raktárát feltöltsük a hosszú téli időszak előtt. A turmixok nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető italok, melyek magokkal, zabpehellyel kiegészítve, akár tápláló reggelit is adnak.

Sütőtökös turmix

Hozzávalók:

  • 50 dkg sonkatök
  • 3 dl hideg tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1 teáskanál méz vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj – ízlés szerint

Sütőtökös turmix elkészítése

  1. A sütőtököt meg kell mosni, szeletekre vágni és puhára sütni.
  2. Majd a héját le kell szedni róla, ha kicsit kihűlt és a húsát egy turmixba tenni.
  3. Először kevés tejet adunk hozzá, amivel pürésítjük.
  4. Majd a maradék tejet, habtejszínt és a mézet vagy vaníliás cukrot hozzáadjuk is hozzáadjuk, azzal is alaposan összekeverjük.
  5. Fahéjjal ízesítjük és már fogyasztható is.

Banános sütőtök turmix

Hozzávalók:

  • 10 dkg sült sütőtök
  • 1 közepes banán
  • 2 dl hideg tej
  • őrölt fahéj – ízlés szerint

A hozzávalókat turmixban összekeverjük. Ha sűrű, adhatunk még hozzá kevés vizet. Édesíthetjük szükség szerint még mézzel is. Ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal. Így frissen – vagy hűtve is – fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!

https://testszerviz.hu/cimke/turmix-receptek/

Vissza a kategória cikkeihez