Tartalomjegyzék
A sütőtökös turmix nem olyan ismert és népszerű, mint például a banánturmix, de mindenképpen megéri kipróbálni. Annál is inkább, mert a sütőtök rendkívül egészséges, mely rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Ráadásul az őszi sütőtök szezonban már van friss alma, körte, szilva, szőlő is, melyek mind kiegészítői lehetnek a turmixnak. Az a nagyon jó ezekben az italokban, hogy akár csak zöldségekből – akár színek szerint is – akár kizárólag gyümölcsökből is összeállíthatjuk. Számos módon variálhatók, ízesíthetők, fűszerezhetők, csak az ízlésünk és az otthoni készleteink szabnak határt. Ősszel egyébként is érdemes többféle turmixot is fogyasztani, hogy a szervezet vitamin raktárát feltöltsük a hosszú téli időszak előtt. A turmixok nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető italok, melyek magokkal, zabpehellyel kiegészítve, akár tápláló reggelit is adnak.
Sütőtökös turmix
Hozzávalók:
- 50 dkg sonkatök
- 3 dl hideg tej
- 3 dl habtejszín
- 1 teáskanál méz vagy 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj – ízlés szerint
Sütőtökös turmix elkészítése
- A sütőtököt meg kell mosni, szeletekre vágni és puhára sütni.
- Majd a héját le kell szedni róla, ha kicsit kihűlt és a húsát egy turmixba tenni.
- Először kevés tejet adunk hozzá, amivel pürésítjük.
- Majd a maradék tejet, habtejszínt és a mézet vagy vaníliás cukrot hozzáadjuk is hozzáadjuk, azzal is alaposan összekeverjük.
- Fahéjjal ízesítjük és már fogyasztható is.
Banános sütőtök turmix
Hozzávalók:
- 10 dkg sült sütőtök
- 1 közepes banán
- 2 dl hideg tej
- őrölt fahéj – ízlés szerint
A hozzávalókat turmixban összekeverjük. Ha sűrű, adhatunk még hozzá kevés vizet. Édesíthetjük szükség szerint még mézzel is. Ízlés szerint fűszerezzük fahéjjal. Így frissen – vagy hűtve is – fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
https://testszerviz.hu/cimke/turmix-receptek/
Vissza a kategória cikkeihez